S'identifier - S'inscrire - Contact

DAG 212 * TOMATEN-DIVA's

30.7.2012 * 20u12 * 20°C






Dit was de afspraak: eerst 30 minuten wandelen met mijn lief en daarna alleen verder wandelen + mijn foto maken.
Alleen, er was een klein probleempje.
De batterij van mijn toestel stak nog thuis in de batterijoplader.
Het werd voor het eerst "samen uit, samen thuis" sinds het begin van het project een uur wandelen zonder fotograferen.

Thuisgekomen kreeg ik de volle batterij via het raam aangereikt en maakte ik een einde aan mijn wandeling via tuin en serre.
De avondzon scheen op een raam van ons huis.
De tomatenbloemetjes stonden opeens in THE SPOTLIGHT.

GEDROOGDE TOMATEN

500 g goed rijpe tomaten, gewone of kers-tomaatjes
1/2 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels (30ml) extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 220c of gasovenstand 7.
Halveer de kerstomaatjes of snij de gewone tomaten in 3-4 plakken (afhankelijk van de grootte).
Vet een ovenschaal licht in en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de schaal.
Bestrooi het geheel met zout, suiker en tijm en sprenkel er olijfolie over.
Zet de schaal in de hete oven en zet de oven meteen uit.
Laat de tomaten tot de volgende dag (of een dag) in de oven staan, zonder dat je de ovendeur opendoet.
Haal de tomaten eruit en eet ze zo als salade of voeg nog wat ingrediënten toe.

Bron: Nigella Lawson