S'identifier - S'inscrire - Contact

DAG 226 * ULMO-DROOM ~ ULMO-NACHTMERRIE?

13.8.2012 * 20u06 * 24°C
« «


Het zal wel fantastisch zijn om er in te vliegen.
Maar het bijhorende lawaai doet het effect teniet.
Het zijn de grasmachine's van de lucht.

Een terrein waar ULM's of paramotors kunnen landen en opstijgen (meestal een graspiste) wordt soms aangeduid als ulmodroom.
Bron: wikipedia.org/wiki /Ultralicht_motorluchtvaartuig

Een paramotor of gemotoriseerd glijscherm is luchtvaartuig dat bestaat uit een glijscherm, ook parapente genoemd, een soepele uit stof gemaakte vleugel waarmee zweven mogelijk is, samen met een motor die ofwel op de rug van de piloot gedragen wordt of geplaatst is op een onderstel op drie of vier wielen (ook trike genoemd). Deze sport wordt in Nederland snorvliegen genoemd. In tegenstelling bij glijschermen waarbij je dynamische winden (hellingswinden) of thermische winden (*) moet hebben om te kunnen vliegen en waar je meestal vertrekt van een helling of aan een lier, is het opstijgen op een horizontaal terrein perfect mogelijk met de paramotor. Het ruimtevaartuig Hermes, het ruimtetuig van de ESA (European Space Agency), maakt van het paramotorprincipe dankbaar gebruik.

Je kan hier spreken van een volwaardig vliegend tuig omdat het perfect bestuurbaar is een zowel kan stijgen, dalen als horizontaal blijven.

nl.wikipedia
.org/wiki/Ultralicht_motorluchtvaartuig